• (0224) 225 60 01
  • info@aktifegitim.com.tr
  • İletişim

Aile Birleşimi Kursu etiket arşivi

Almanya aile birleşimi vizesi

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya aile birleşimi vizesi diğer vize çeşitlerine göre daha uzun bir oturum hakkı sağlanan vize türüdür. Kısa süreliğine kalmak için alınan vizelerden farklı olarak Almanya hükümeti tarafından oturma izni alınması için başvurulur. Birey Almanya’daki eşinin yanına veya daha reşit olmamış çocuklarının yanına kalıcı olarak gidecekse her iki durum için farklı istisnalar yapılabilir. Bu yüzden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, aile birleşimi için iki seçenek içinde ayrı prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Almanya aile birleşimi vizesi için birey, Almanya hükümeti tarafından görevlendirilmiş olan konsolosluklara başvuru yapması gerekmektedir. Almanya hükümetinin Türkiye Cumhuriyetinde iki adet başkonsolosluk bürosu vardır bunlar İstanbul ve İzmir’dedir ve bir adet büyükelçilik vardır o ise Ankara ilimizdedir. Uzun süre oturma vizesi başvuruları bu saydığımız yerlerdeki görevlendirilmiş kişilere, ikamet yerinize bağlı olarak başvurulur.

Almanya Aile Birleşimi işlemleri için gereken belgeler şunlardır;

Almanya Cumhuriyetinin vize yetkililerince istenilen belgeler her yıl değişim göstermektedir. Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu için gerekli olan belgelerin aslını da yanınıza alarak fotokopilerini götürmeniz sizler için daha iyi olmaktadır. Belgelerin aslı olanları sizlere geri verecekleri için fotokopilerini yanınızda bulundurmanız tavsiye olunur.

Başvuru Formu
Biyometrik Fotoğraf (2 adet)
Evlenme Kayıt Belgesi Örneği
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Nüfus Kayıt Örneği (Tekmil Vukuatlı)
İkametgah Belgesi
Almanya’daki Eşin ikametgah belgesi
Almanya’da oturan kişilere ait kimlik bilgileri
Kişi Maaş Bordrosu
Sağlık Sigortası
Bireylerin Çocukları Hakkında Belgeler
Almanca A1 Sertifikası

Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapacak olan kişinin veya kişilerin basit düzeyde Almanca bildiğine dair A1 Sertifikası almaları zorunludur. Bu belge Almanya hükümeti tarafından istenmektedir, sebebi ise kişinin çevreye daha kolay ve hızlı adapte olması içindir.

Bu belge sadece Almanya Konsolosluğu tarafından kabul edilen kurslardan alınmalıdır, Aktif Eğitim adı altında vermekte olduğumuz A1 Aile Birleşimi Kursumuz Almanya Konsolosluğu tarafından Onaylıdır. Aksi durumlarda başka yerlerden alınmış olan A1 sertifikası vize başvurularında kabul edilmemektedir. Bazı istisna durumlarda kişiden A1 Sertifikası talep edilmemektedir.

Almanya aile birleşimi vizesi ne kadar sürede hazır olur?

Almanya Aile Birleşimi sonuç süreci konsolosluklardaki çalışan personellerin inisiyatifinde olmaktadır, yoğunlukları veya tatil günleri de bu süreçte etki eden etkenlerdendir. Almanya Cumhuriyeti tarafına yapacağınız Aile Birleşimi başvurunuz ortalama olarak 3 ay çıkış süresi bulunmaktadır. Dediğimiz gibi bu süreç gerekli alanlarda uzama gösterebilir yada daha erken çıkış sağlayabilmektedir. Birey yapmış olduğu başvurusunu 3 ay geçtikten sonra sorgulama yapabilir. Fakat Almanya Konsolosluklarının 3 ay geçtikten sonra bireye bilgi verme gibi bir zorunluluğu bulunmamaktadır.

Almanya aile birleşimi vize başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Bu durum Almanya Aile Birleşimi Vizesine müracaat eden kişinin durumuna göre değişim gösterebilmektedir, net bir süre vermek mümkün değil. Genel olarak yapılan başvurular 3 ay sürecinde geçen süre içerisinde sonuç alınmaktadır, bazen bu süre kısalabilir veya uzayabilir. Bu belirttiğimiz süreç Almanya Konsolosluk ve Büyükelçiliklerde çalışmakta olan personellerin tatil günlerine göre uzayış gösterebilir.

Aile Birleşimi Vize Ücreti Ne Kadar?

Kişi yapmış olduğu Almanya aile birleştirme vizesi başvuru ücretini Almanya Konsolosluğunun belirtmiş olduğu ücreti yine Konsolosluğa Euro şeklinde olması şekliyle nakit bir şekilde ödeme gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Aile Birleşimi A1 Sertifikası Kursu

Almanca A1 Sertifikası Kursu

Almanca A1 Sertifikası Hakkında

Aile Birleşimi Almanca A1 Sertifikası adı verilen kursu kişinin alma sebebi, Alman veya Almanya’da yaşamakta olan yabancı uyruklu bir eş ile evlendikten sonra Almanya’da İkamet etmek istemesidir. Aile Birleşimi A1 Sertifikası için Kişinin 18 yaşı doldurması ve evlilik yapacağı bireyin de bu kritere uyması gerekmektedir. Bu yaş kriterinin şart koşulma sebebi netleştirilirken amaçlanan hedef, herhangi bir zorlama ile evlendirilmenin önüne geçmek olarak gösterilmektedir. Bu kriter ile birlikte üzerinde durularak, Almanya’da İkamet edecek bir kişinin ülkeye ayak uydurması olayını basitleştirmek adına, ülkeye girişi gerçekleştirmeden önce kolay bir takım gereksinimleri karşılaması gerekmektedir.

Bu gereksinimler kişiden beklenen ve kolay sınırda olan dil bilgileridir. Örnek vermek gerekir ise, kişinin eğitim durumu hakkında yöneltilen ve iş hayatı hakkında yöneltilen sorulara cevap vermesi beklenir.  Kişi Alman vatandaşı olup Alman bir birey ile evlilik yapsa dahil aile birleşimi konusunda az önce bahsettiğimiz şart sağlanmalıdır.

Aile Birleşimi Uyum SüresiAile Birleşimi A1 Sertifikası Kursu

Birey Almanya’da İkamet etmeye başladıktan sonra ülke tarafından yabancı bireylerin denetimi adı altında, Uyum Sürecine tabi tutulurlar. Bu süreçte bireye yabancı dili geliştirmeye yönelik çalışmaların dışında ülkenin kültürel yapısı, tarihi geçmişi, hukuki kanunları hakkında bilgi edinmeye yönelik yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu sürecin başlatılmasında bu süreden itibaren bireyi daha çok teşvik ve istek arzulamaya yönelik hareketler artacağı tahmin edilmekte. Uyum sürecine bireyin katılması ve bireyden beklenen yaptırımların uygulanması hakkında daha çok denetim ile katılma oranının büyütülmesi hedeflenmektedir.

Bu şekilde gerçekleşen yaptırımlar sayesinde katılan birey sayısının artması beklentidedir. Aile Birleşimi A1 Sertifikası kursu gereğince bireylerin tek kurs ile oturma izninin değil de bu kursları tamamlamaya yönelik yapılan hareketler ile bireyin sahip olduğu eksiklerin giderilmesi hedef alınmıştır. Ülke tarafından yabancının Uyum Süreci tamamlandığında bir sınava tabii tutularak süreci bitirdiğine dair kayıtlar alması öngörülüyor. Bireyin Uyum Süresine katılmama gibi veya bazı günler gelmeme gibi durumlarda caydırıcı yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu yaptırımlar, işsizlik maaşı kesintisinden, para cezasına kadar gitmektedir. Yaptırımların amacı ise, Uyum Sürecine katılan bireylerin devamlılığını sürdürmeleri veya katılmayan bireyleri katılmaya teşvik etmektir.

Aile Birleşimi için Gerekli Şartlar

Almanya veya Avusturya ikametli bir birey ile evlenen tüm Türk vatandaşı kimliği olan bireylerden Uyum Yasası gereklilikleri beklenmektedir. Bu yasa ile Almanya’ya İkamet izni almadan önce A1 seviyesinde Almanca Aile Birleşimi Kursuna katılması zorunlu kılınmıştır.

Birey Aile Birleşimi Kursunun bitimindeki sınavdan geçer not aldığı taktirde Almanya Konsolosluğuna başvuruda bulunabilir ve ancak bu şart tamamlandığında oturma iznini almış olur.

Bireyin Almanya’da evlendiği kişinin en az üç aydır Almanya’da çalışmakta olduğu gerekmektedir. Bu beklentinin sağlanması için konsolosluk bireyin başvurusunda eşinin son üç aya ait maaş bordrosunu göstermesi gerekmektedir.
Eğer Almanya’ya yaşayan kişi Alman vatandaşı ise bazı istisnalar uygulanmaktadır.

Evlilik çatısı adı altında Aile Birleşimi sağlayan eşlerin yaşayacakları evin en az 40 metrekare büyüklüğünde olması şart koşulmaktadır.

Bireyin evlilik yaptığı yurt dışındaki eşinin aylık geliri yeterli olması gerek. Aylık giderleri çıkartıldığı zaman kalan bakiyenin her iki tarafa da yetecek kadar olması gerekmektedir.