• (0224) 225 60 01
  • info@aktifegitim.com.tr
  • İletişim

sertifika etiket arşivi

Almanya aile birleşimi vizesi

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya aile birleşimi vizesi diğer vize çeşitlerine göre daha uzun bir oturum hakkı sağlanan vize türüdür. Kısa süreliğine kalmak için alınan vizelerden farklı olarak Almanya hükümeti tarafından oturma izni alınması için başvurulur. Birey Almanya’daki eşinin yanına veya daha reşit olmamış çocuklarının yanına kalıcı olarak gidecekse her iki durum için farklı istisnalar yapılabilir. Bu yüzden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, aile birleşimi için iki seçenek içinde ayrı prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Almanya aile birleşimi vizesi için birey, Almanya hükümeti tarafından görevlendirilmiş olan konsolosluklara başvuru yapması gerekmektedir. Almanya hükümetinin Türkiye Cumhuriyetinde iki adet başkonsolosluk bürosu vardır bunlar İstanbul ve İzmir’dedir ve bir adet büyükelçilik vardır o ise Ankara ilimizdedir. Uzun süre oturma vizesi başvuruları bu saydığımız yerlerdeki görevlendirilmiş kişilere, ikamet yerinize bağlı olarak başvurulur.

Almanya Aile Birleşimi işlemleri için gereken belgeler şunlardır;

Almanya Cumhuriyetinin vize yetkililerince istenilen belgeler her yıl değişim göstermektedir. Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu için gerekli olan belgelerin aslını da yanınıza alarak fotokopilerini götürmeniz sizler için daha iyi olmaktadır. Belgelerin aslı olanları sizlere geri verecekleri için fotokopilerini yanınızda bulundurmanız tavsiye olunur.

Başvuru Formu
Biyometrik Fotoğraf (2 adet)
Evlenme Kayıt Belgesi Örneği
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Nüfus Kayıt Örneği (Tekmil Vukuatlı)
İkametgah Belgesi
Almanya’daki Eşin ikametgah belgesi
Almanya’da oturan kişilere ait kimlik bilgileri
Kişi Maaş Bordrosu
Sağlık Sigortası
Bireylerin Çocukları Hakkında Belgeler
Almanca A1 Sertifikası

Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapacak olan kişinin veya kişilerin basit düzeyde Almanca bildiğine dair A1 Sertifikası almaları zorunludur. Bu belge Almanya hükümeti tarafından istenmektedir, sebebi ise kişinin çevreye daha kolay ve hızlı adapte olması içindir.

Bu belge sadece Almanya Konsolosluğu tarafından kabul edilen kurslardan alınmalıdır, Aktif Eğitim adı altında vermekte olduğumuz A1 Aile Birleşimi Kursumuz Almanya Konsolosluğu tarafından Onaylıdır. Aksi durumlarda başka yerlerden alınmış olan A1 sertifikası vize başvurularında kabul edilmemektedir. Bazı istisna durumlarda kişiden A1 Sertifikası talep edilmemektedir.

Almanya aile birleşimi vizesi ne kadar sürede hazır olur?

Almanya Aile Birleşimi sonuç süreci konsolosluklardaki çalışan personellerin inisiyatifinde olmaktadır, yoğunlukları veya tatil günleri de bu süreçte etki eden etkenlerdendir. Almanya Cumhuriyeti tarafına yapacağınız Aile Birleşimi başvurunuz ortalama olarak 3 ay çıkış süresi bulunmaktadır. Dediğimiz gibi bu süreç gerekli alanlarda uzama gösterebilir yada daha erken çıkış sağlayabilmektedir. Birey yapmış olduğu başvurusunu 3 ay geçtikten sonra sorgulama yapabilir. Fakat Almanya Konsolosluklarının 3 ay geçtikten sonra bireye bilgi verme gibi bir zorunluluğu bulunmamaktadır.

Almanya aile birleşimi vize başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Bu durum Almanya Aile Birleşimi Vizesine müracaat eden kişinin durumuna göre değişim gösterebilmektedir, net bir süre vermek mümkün değil. Genel olarak yapılan başvurular 3 ay sürecinde geçen süre içerisinde sonuç alınmaktadır, bazen bu süre kısalabilir veya uzayabilir. Bu belirttiğimiz süreç Almanya Konsolosluk ve Büyükelçiliklerde çalışmakta olan personellerin tatil günlerine göre uzayış gösterebilir.

Aile Birleşimi Vize Ücreti Ne Kadar?

Kişi yapmış olduğu Almanya aile birleştirme vizesi başvuru ücretini Almanya Konsolosluğunun belirtmiş olduğu ücreti yine Konsolosluğa Euro şeklinde olması şekliyle nakit bir şekilde ödeme gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Almanca A1 Sertifikası Dil Kursu

Almanca Aile Birleşimi Kursu

Aile birleşimi ile Almanya’ya gidecekler! Yalnızca 20 günde Almanca A1 sertifikanızı garanti ediyor; Şehir dışından gelenlere konaklama imkanı sunuyor; Ayrıca vize işlemlerinizi de ücretsiz yapıyoruz! Almanya’ya Giden Yol Aktif Eğitim Merkezi‘nden Geçer!

HAFTA İÇİ KURSLAR

Kurs Başlama Tarihi Kontenjan
04 Ocak  (Cuma) 2019 8
04 Şubat (Pazartesi) 2019 8
04 Mart (Pazartesi) 2019 8
01 Nisan (Pazartesi) 2019 8

KURS DETAYLARI

Ders Günleri Günlük Ders Saati Haftalık Ders Saati Toplam Ders Saati
Haftada 5 Gün 4 20 80
Hemen Kayıt Olmak İçin Bizi Arayın 0(224) 225 6001

2018-2019 SINAV TAKVİMİ

Sınav Tarihleri
Haftanın Her Günü

Bursa’da yaşamını sürdüren çalışanlar için hafta sonu gruplarımız da mevcuttur. Bu gruplarımızda toplam 80 saat ders verilmektedir ve hafta içi gündüz programımızdaki her şey aynı şekilde geçerlidir. Hafta sonu gruplarımızda max. öğrenci sayısı 8 dir.

Almanca A1 Sertifika Sınavı, Almanya’ya aile birleşimi sebebi ile gitmek isteyen Türkiye vatandaşlarının bitirmesi istenildiği, Goethe Institut tarafınca yapılan ve Avrupa dillerinin aynı çerçevedeki programı takibinde temel seviyeye eşitlik gösteren Almanca A1 dili sınavıdır. Almanya ülkesine girmek isteyenler için, Almanya konsolosluğu tarafından denetimi sağlanan vize işlemlerinde şart koşulan A1 sertifikasını sizlere sağlamaktayız. Almanca A1 sertifikası dil kursu gören tüm öğrencilerimizi a1 sertifikasına sahip olmakta ve Almanya’ya geçiş için hazır duruma getirmekteyiz. 2007 yılında işleme sokulan ve Almanya Cumhuriyeti tarafından kanun hükmü tarafınca Göçmenler yasasına göre Almanya’ya yerleşmek için Türk yada Alman vatandaşı ile evlenen kişiler oturma izni için yapması gereken başvuruda Almanca a1 sertifikası şart koşulmaktadır.

Aile birleşimi ile Almanya’da ikamet etmek için basit ve sade şekilde de olsa kendini ifade edebilir ve yaşayacağı çevreye uyum sağlayabilir seviyede olduğunuzu tescilleyecek belge A1 sertifikası‘dır. Bu sertifikaya Almanca A1 sertifikası dil kursu ile %100 geçme garantisi sayesinde kolay ve hızlı şekilde elde edebilirsiniz. 2011 yılında Almanca a1 sertifika sahipliği yasası Avusturya için de şart koşulmuştur, lakin sonraki zamanlarda 2012 yılında bu yasa iptal edilmiştir. Halen bazı Türk vatandaşları için Avusturya, Almanya A1 sertifikası talep etmektedir. Almanca a1 sertifikası, Almanya ülkesinde oturma vizesi için gereken temel dil sayılan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin sahip olunduğuna dair belgeyi göstermektedir. Kurs bitiminde a1 sertifikası sınavına tabi tutulan öğrencilerimiz, Almanya oturum izni için gerekli belgeye sahip olmaktadırlar.

Almanca A1 Sertifikası

Tüm öğrencilerimizin Almanya’ya yerleşene kadar yanlarında olmaktayız, böylelikle hiçbir vatandaşımızın sorun yaşamadan oturum iznini aldıklarından emin oluyoruz. Almanca A1 sertifikası dil kursu bitiminde tabi tutulacağınız a1 sertifikası dil sınavından 100 puan üzerinden 60 puan almanız sizler için yeterli olacaktır. A1 Almanca sertifikası, Avrupa ülkelerinin birlikte belirledikleri dil yeterliliği seviyelerinde ilk sıradaki başlangıç seviyesidir. Dil yeterliliği seviyeleri a1, a2, b1, b2, c1, c2 şeklinde olmak üzere 6 seviyeden oluşmaktadır ve a1 sertifikası seviyesi bu yeterliliklerin ilk şartlarından istenen belgedir. A1 Almanca sertifikası sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın kesinlikle Almanca dil eğitimi almaları şart koşulmaktadır.

Dil yeterliliği seviyelerinin ilki olan Almanca A1 Sertifikası, Almanya’ya gidip yerleşmek için kesinlikle gerekli bir belgedir. Almanya ülkesinin, ülkemizde olan konsolosluklarına müracaat etmek için gittiğinizde sizlerden A1 sertifikası istemektedirler. Garantili olarak A1 sertifikası almak için Aktif Eğitim adı altında sunduğumuz kurs hizmetinden yararlanmanız Almanya’ya oturma izni için gerekli olan sertifikayı alabilirsiniz. Almanca A1 Sertifikası için sizleri kursumuzda, haftalar içerisinde hazırlıyoruz ve geçme garantili, bakanlık müfredatına uygun şekilde hazırlanmış sınava sokuyoruz. A1 Almanca sertifikası sınavında sizleri dört aşamaya tabi tutmaktayız, bu aşamalar şu şekildedir; Konuşma (Sprechen), Yazma (Schreiben), Dinleme (Hören) ve Okuma (Lesen) olarak belirlenmektedir.

Arapça Kursu