• (0224) 225 60 01
  • info@aktifegitim.com.tr
  • İletişim

geçme garantili a1 sertifikası etiket arşivi

Almanya aile birleşimi vizesi

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya aile birleşimi vizesi diğer vize çeşitlerine göre daha uzun bir oturum hakkı sağlanan vize türüdür. Kısa süreliğine kalmak için alınan vizelerden farklı olarak Almanya hükümeti tarafından oturma izni alınması için başvurulur. Birey Almanya’daki eşinin yanına veya daha reşit olmamış çocuklarının yanına kalıcı olarak gidecekse her iki durum için farklı istisnalar yapılabilir. Bu yüzden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, aile birleşimi için iki seçenek içinde ayrı prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Almanya aile birleşimi vizesi için birey, Almanya hükümeti tarafından görevlendirilmiş olan konsolosluklara başvuru yapması gerekmektedir. Almanya hükümetinin Türkiye Cumhuriyetinde iki adet başkonsolosluk bürosu vardır bunlar İstanbul ve İzmir’dedir ve bir adet büyükelçilik vardır o ise Ankara ilimizdedir. Uzun süre oturma vizesi başvuruları bu saydığımız yerlerdeki görevlendirilmiş kişilere, ikamet yerinize bağlı olarak başvurulur.

Almanya Aile Birleşimi işlemleri için gereken belgeler şunlardır;

Almanya Cumhuriyetinin vize yetkililerince istenilen belgeler her yıl değişim göstermektedir. Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu için gerekli olan belgelerin aslını da yanınıza alarak fotokopilerini götürmeniz sizler için daha iyi olmaktadır. Belgelerin aslı olanları sizlere geri verecekleri için fotokopilerini yanınızda bulundurmanız tavsiye olunur.

Başvuru Formu;

Sizler için belirtilen gerekli Aile Birleşimi formunu eksik bir yer bırakmayacak şekilde ve Almanca olacak şekilde doldurmanız gerekmektedir. Eğer birey evlenecek ise soyadının güncellenmiş olarak yazılı olan pasaportunu hazırlatması gerekmektedir.

Bireyin pasaportunda eski bilgileri yazıyor ise en yakın Nüfus Müdürlüğüne gidip düzelttirmesi gerekmektedir.

Biyometrik Fotoğraf (2 adet);

Aile Birleşimi vizesi için başvuru yapma işleminde konsolosluk tarafınca bireyden talep edilen ve en az altı ay önce çekilmiş olan Biyometrik fotoğraf bulundurmalıdır.

Birey tarafından istenilen bu fotoğraflar çekilirken, bireyin yüz hatlarını herhangi bir kapatacak bir şey olmamalı ve yüzü net bir şekilde belli olmalıdır. Bireyin yüzü fotoğrafta yan olmamalı, düz olmalıdır. Almanya konsoloslukları bireyin dini durumunu göz önüne alarak bazen istisnalar yapmaktadır fakat bu gibi durumlarda dahi bireyin gözlerinin önü kesinlikle kapalı olmamalıdır.

Evlenme Kayıt Belgesi Örneği;

Başvuru yapmış olan bireyin evliliği Türkiye Cumhuriyeti tarafınca yapması durumunda, bireye yetkisi olan taraflar ile Aile Cüzdanı verilmektedir. Verilen belge 1974 tarihince imzalanan CIEC tarafınca anlaşma sonrasında verilmektedir. Almanya Federal hükümeti tarafınca yapılmadığı için, anlaşmaya dayanarak geçerlilik söz konusu değildir.

Bireylerin evlilik birlikteliklerini tescillemeleri ve Almanya hükümeti Cumhuriyeti tarafından yetkilendirilen kişilere belgelemek için Uluslar arası olan Evlenme kayıt belgesini almaları gerekli. Kişiler evliliğini gerçekleştirdikten sonra kayıtlara düştüğünde, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Müdürlüklerinden bu belgeyi talep edebilirler. Birey talep ettiği belgede kendisinin ve eşinin bilgilerini eksiksiz şekilde olduğundan emin olması gerekmektedir.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi;

Başvuru yapacak olan bireyin nüfus cüzdanının ön ve arka olmak şartı ile fotokopisini çektirmesi gerekmektedir. Bireyin nüfus cüzdanında evlilikten sonra soyadı değişikliği var ise, nüfus cüzdanını yenilemesi gerekmektedir. Nüfus cüzdanı yenilemesi Nüfus Müdürlüğünden yapılmaktadır.

Nüfus Kayıt Örneği (Tekmil Vukuatlı);

Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu olan bireylerin, belgeyi ibraz etmeleri durumunda bütün bilgilerin içerisinde var olması gereklidir.
Bu belgede eksik olmaması gerekli olan bilgiler;

  • Bireylerin önceden yaptığı evlilikler var ise onlar,
  • Bireyler çocuk sahibi iseler, çocukların kimlik bilgileri.
  • Gerçekleşmiş boşanmalar,
  • Ebeveynlere ait kimlik bilgileri,
  • Sahip olunan vatandaşlık bilgileri olmalıdır.

Yukarıda saymış olduğumuz belgelerden eksikler olduğu halde birey başvuru yapar ise, başvurusu iptal edilmektedir.

Konsolosluk daha sonra bu belgelerde yer alan bilgileri destekleyen farklı belgeler talep edebilmektedir. başvuru yapan kadın birey ise, bir önceki soy adına ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğini ibrazda bulunmalı. Birey bu talep edilen belgeyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının talep edecekleri yer Nüfus Müdürlüğüdür.

İkametgah Belgesi;

Birey, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise Türkiye’de ki ikametgah ibrazını edebilmesi için konsolosluğa başvuru anında İkametgah kaydını ibraz edebilmesi gereklidir. İkametgah belgesi kişi tarafınca ikamet adresine göre bağlı olan Mahalle Muhtarlığından veya Nüfus Müdürlüğüne giderek almalıdır.

Almanya’da yaşayan kişilere ait evraklar;

1) Almanya’daki Eşin ikametgah belgesi;

Almanya’da ikamet eden ve yanına yerleşmek amacıyla Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapan eşin ikametgah belgesi talep edilmelidir.

Almanya’da yaşamakta olan eşin oturmakta olduğu eve ait varsa kira kontratı yoksa evin tapusunun fotokopisi talep edilmektedir. Birey, Almanya’da ailesi ile yada başka bir kişi ile yaşamakta ise ve aynı zamanda evi beraber kullanmakta ise bunu belgelemesi gerekmektedir.

Almanya’ya oturma izni için belirttiğiniz evin, Aile birleşimi standartlarınca belirtilen büyüklüğe göre olmalıdır. Belirtilen evde yaşamakta olan çocuk yada başka bireyler var ise bu bilgilere göre belirtilen ev büyüklüğü artmakta veya azalmaktadır.

2) Almanya’da oturan kişilere ait kimlik bilgileri;

Almanya Cumhuriyetinde ikamet etmekte olan eş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise bireyin vatandaşlığa ait pasaport ile kimlik belgelerinin fotokopisi ile birlikte Almanya’da ikamet etmekte olmasını belirleyen oturum kartının fotokopisi de başvuru yapılan bireyin dosyasında bulundurulmalıdır.

Eğer ki kişinin eşi Alman vatandaşı ise; bireye ait Alman kimliği yada güncel olan pasaport fotokopisi talep edilmeli. Aynı zamanda kişi Almanya’da doğmuş ise, Alman Doğum Kağıdını’da talep etmelidir ve eklemelidir.

Bireyin eşi yabancı uyruklu olduğunda; yeni olan pasaport fotokopisi ile birlikte almış olduğu ikamet etme izni kağıdının veya belgelerinin fotokopisi eklenmelidir.

Almanya’da ikamet etmekte olan eş, hem Türkiye vatandaşı bir yandan da Alman vatandaşı ise; yukarıda anlattığımız Alman vatandaşı olunduğunda gereken gereksinimler karşılanıp aynı zamanda da Türk vatandaşlığına ait Nüfus Cüzdanının fotokopisi eklenmelidir.

Kişi Maaş Bordrosu;

Almanya’da ikamet etmekte olan eşin aylık geliri ile evde kalmakta olan kişileri ve evin giderlerini idare edebilecek bir güce sahip olması gerekmektedir. Bireyin bunu kanıtlaması için son üç aya ait olan maaş bordrosunu eklemelidir. Devlet tarafından yapılan yardımlar gerekli kaynak olarak kabul edilmemektedir.

Sağlık Sigortası;

Almanya aile birleşimi vizesi için başvuru yaparken en az üç ay süresince geçerli olmakta olan sağlık sigortası belgesi eklenmektedir.

Önceki Evliliklere Dair Bilgiler;

Evlenmiş ve aile birleşimi için başvurmuş olan bireylerin her ikisininde önceden bir evliliği var ise, evliliğin bittiğine dair belgeler, boşanma kararları ve gereken durumlarda Almanya yada Türkiye’den talep edilmiş olan tanıma tenfiz kararname belgesi talep edilmektedir. Gereken yerlerde kişi ölüm kayıt belgesi talep edilmeli ve tüm belgelerin Almanca tercümelerinin talep edilmesi gerekmektedir.

Bireylerin Çocukları Hakkında Belgeler;

Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu olan eş eğer çocuk sahibi ise ve çocuğunu da yanında götürecek ise, çocuğa ait nüfus cüzdan fotokopisi ibraz etmeli ki bu fotokopinin her iki tarafınında net bir şekilde görünmesi gereklidir.

Kişinin çocuğu Alman vatandaşı ise pasaport yada kimlik fotokopisi, eğer ki çocuk 16 yaşından ufak ise dil yeterlilik sertifikası gerekmez, 16 yaşından büyük ise dil yeterlilik belgesi gerekmektedir.

Bireyin çocukları eski eşinden ise ve Aile birleşimi başvurusunda bulunan birey, çocukların velayet sahibi ise çocukları yanında götürebilmesi için eski eşinden izin aldığına dair belge bulundurmalıdır. Bu saydığımız belgeler haricinde farklı belgeler talep edilebilmektedir.

Almanca A1 Sertifikası;

Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapacak olan kişinin veya kişilerin basit düzeyde Almanca bildiğine dair A1 Sertifikası almaları zorunludur. Bu belge Almanya hükümeti tarafından istenmektedir, sebebi ise kişinin çevreye daha kolay ve hızlı adapte olması içindir.

Bu belge sadece Almanya Konsolosluğu tarafından kabul edilen kurslardan alınmalıdır, Aktif Eğitim adı altında vermekte olduğumuz A1 Aile Birleşimi Kursumuz Almanya Konsolosluğu tarafından Onaylıdır. Aksi durumlarda başka yerlerden alınmış olan A1 sertifikası vize başvurularında kabul edilmemektedir. Bazı istisna durumlarda kişiden A1 Sertifikası talep edilmemektedir.

Almanya aile birleşimi vizesi ne kadar sürede hazır olur?

Almanya Aile Birleşimi sonuç süreci konsolosluklardaki çalışan personellerin inisiyatifinde olmaktadır, yoğunlukları veya tatil günleri de bu süreçte etki eden etkenlerdendir. Almanya Cumhuriyeti tarafına yapacağınız Aile Birleşimi başvurunuz ortalama olarak 3 ay çıkış süresi bulunmaktadır. Dediğimiz gibi bu süreç gerekli alanlarda uzama gösterebilir yada daha erken çıkış sağlayabilmektedir. Birey yapmış olduğu başvurusunu 3 ay geçtikten sonra sorgulama yapabilir. Fakat Almanya Konsolosluklarının 3 ay geçtikten sonra bireye bilgi verme gibi bir zorunluluğu bulunmamaktadır.

Almanya aile birleşimi vize başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Bu durum Almanya Aile Birleşimi Vizesine müracaat eden kişinin durumuna göre değişim gösterebilmektedir, net bir süre vermek mümkün değil. Genel olarak yapılan başvurular 3 ay sürecinde geçen süre içerisinde sonuç alınmaktadır, bazen bu süre kısalabilir veya uzayabilir. Bu belirttiğimiz süreç Almanya Konsolosluk ve Büyükelçiliklerde çalışmakta olan personellerin tatil günlerine göre uzayış gösterebilir.

Aile Birleşimi Vize Ücreti Ne Kadar?

Kişi yapmış olduğu Almanya aile birleştirme vizesi başvuru ücretini Almanya Konsolosluğunun belirtmiş olduğu ücreti yine Konsolosluğa Euro şeklinde olması şekliyle nakit bir şekilde ödeme gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Aile Birleşimi A1 Sertifikası Kursu

Almanca A1 Sertifikası Kursu

Almanca A1 Sertifikası Hakkında

Aile Birleşimi Almanca A1 Sertifikası adı verilen kursu kişinin alma sebebi, Alman veya Almanya’da yaşamakta olan yabancı uyruklu bir eş ile evlendikten sonra Almanya’da İkamet etmek istemesidir. Aile Birleşimi A1 Sertifikası için Kişinin 18 yaşı doldurması ve evlilik yapacağı bireyin de bu kritere uyması gerekmektedir. Bu yaş kriterinin şart koşulma sebebi netleştirilirken amaçlanan hedef, herhangi bir zorlama ile evlendirilmenin önüne geçmek olarak gösterilmektedir. Bu kriter ile birlikte üzerinde durularak, Almanya’da İkamet edecek bir kişinin ülkeye ayak uydurması olayını basitleştirmek adına, ülkeye girişi gerçekleştirmeden önce kolay bir takım gereksinimleri karşılaması gerekmektedir.

Bu gereksinimler kişiden beklenen ve kolay sınırda olan dil bilgileridir. Örnek vermek gerekir ise, kişinin eğitim durumu hakkında yöneltilen ve iş hayatı hakkında yöneltilen sorulara cevap vermesi beklenir.  Kişi Alman vatandaşı olup Alman bir birey ile evlilik yapsa dahil aile birleşimi konusunda az önce bahsettiğimiz şart sağlanmalıdır.

Aile Birleşimi Uyum SüresiAile Birleşimi A1 Sertifikası Kursu

Birey Almanya’da İkamet etmeye başladıktan sonra ülke tarafından yabancı bireylerin denetimi adı altında, Uyum Sürecine tabi tutulurlar. Bu süreçte bireye yabancı dili geliştirmeye yönelik çalışmaların dışında ülkenin kültürel yapısı, tarihi geçmişi, hukuki kanunları hakkında bilgi edinmeye yönelik yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu sürecin başlatılmasında bu süreden itibaren bireyi daha çok teşvik ve istek arzulamaya yönelik hareketler artacağı tahmin edilmekte. Uyum sürecine bireyin katılması ve bireyden beklenen yaptırımların uygulanması hakkında daha çok denetim ile katılma oranının büyütülmesi hedeflenmektedir.

Bu şekilde gerçekleşen yaptırımlar sayesinde katılan birey sayısının artması beklentidedir. Aile Birleşimi A1 Sertifikası kursu gereğince bireylerin tek kurs ile oturma izninin değil de bu kursları tamamlamaya yönelik yapılan hareketler ile bireyin sahip olduğu eksiklerin giderilmesi hedef alınmıştır. Ülke tarafından yabancının Uyum Süreci tamamlandığında bir sınava tabii tutularak süreci bitirdiğine dair kayıtlar alması öngörülüyor. Bireyin Uyum Süresine katılmama gibi veya bazı günler gelmeme gibi durumlarda caydırıcı yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu yaptırımlar, işsizlik maaşı kesintisinden, para cezasına kadar gitmektedir. Yaptırımların amacı ise, Uyum Sürecine katılan bireylerin devamlılığını sürdürmeleri veya katılmayan bireyleri katılmaya teşvik etmektir.

Aile Birleşimi için Gerekli Şartlar

Almanya veya Avusturya ikametli bir birey ile evlenen tüm Türk vatandaşı kimliği olan bireylerden Uyum Yasası gereklilikleri beklenmektedir. Bu yasa ile Almanya’ya İkamet izni almadan önce A1 seviyesinde Almanca Aile Birleşimi Kursuna katılması zorunlu kılınmıştır.

Birey Aile Birleşimi Kursunun bitimindeki sınavdan geçer not aldığı taktirde Almanya Konsolosluğuna başvuruda bulunabilir ve ancak bu şart tamamlandığında oturma iznini almış olur.

Bireyin Almanya’da evlendiği kişinin en az üç aydır Almanya’da çalışmakta olduğu gerekmektedir. Bu beklentinin sağlanması için konsolosluk bireyin başvurusunda eşinin son üç aya ait maaş bordrosunu göstermesi gerekmektedir.
Eğer Almanya’ya yaşayan kişi Alman vatandaşı ise bazı istisnalar uygulanmaktadır.

Evlilik çatısı adı altında Aile Birleşimi sağlayan eşlerin yaşayacakları evin en az 40 metrekare büyüklüğünde olması şart koşulmaktadır.

Bireyin evlilik yaptığı yurt dışındaki eşinin aylık geliri yeterli olması gerek. Aylık giderleri çıkartıldığı zaman kalan bakiyenin her iki tarafa da yetecek kadar olması gerekmektedir.

Almanca A1 Sertifikası Dil Kursu

Almanca Aile Birleşimi Kursu

Aile birleşimi ile Almanya’ya gidecekler! Yalnızca 20 günde Almanca A1 sertifikanızı garanti ediyor; Şehir dışından gelenlere konaklama imkanı sunuyor; Ayrıca vize işlemlerinizi de ücretsiz yapıyoruz! Almanya’ya Giden Yol Aktif Eğitim Merkezi‘nden Geçer!

HAFTA İÇİ KURSLAR

Kurs Başlama Tarihi Kontenjan
06 Ağustos (Pazartesi) 2018 8
03 Eylül (Pazartesi) 2018 8
01 Ekim (Pazartesi) 2018 8
05 Kasım (Pazartesi) 2018 8

KURS DETAYLARI

Ders Günleri Günlük Ders Saati Haftalık Ders Saati Toplam Ders Saati
Haftada 5 Gün 4 20 80
Hemen Kayıt Olmak İçin Bizi Arayın 0(224) 225 6001

 

2017-2018 SINAV TAKVİMİ

Sınav Tarihleri
Haftanın Her Günü

Bursa’da yaşamını sürdüren çalışanlar için hafta sonu gruplarımız da mevcuttur. Bu gruplarımızda toplam 80 saat ders verilmektedir ve hafta içi gündüz programımızdaki her şey aynı şekilde geçerlidir. Hafta sonu gruplarımızda max. öğrenci sayısı 8 dir.

Almanca A1 Sertifika Sınavı, Almanya’ya aile birleşimi sebebi ile gitmek isteyen Türkiye vatandaşlarının bitirmesi istenildiği, Goethe Institut tarafınca yapılan ve Avrupa dillerinin aynı çerçevedeki programı takibinde temel seviyeye eşitlik gösteren Almanca A1 dili sınavıdır. Almanya ülkesine girmek isteyenler için, Almanya konsolosluğu tarafından denetimi sağlanan vize işlemlerinde şart koşulan A1 sertifikasını sizlere sağlamaktayız. Almanca A1 sertifikası dil kursu gören tüm öğrencilerimizi a1 sertifikasına sahip olmakta ve Almanya’ya geçiş için hazır duruma getirmekteyiz. 2007 yılında işleme sokulan ve Almanya Cumhuriyeti tarafından kanun hükmü tarafınca Göçmenler yasasına göre Almanya’ya yerleşmek için Türk yada Alman vatandaşı ile evlenen kişiler oturma izni için yapması gereken başvuruda Almanca a1 sertifikası şart koşulmaktadır.

Aile birleşimi ile Almanya’da ikamet etmek için basit ve sade şekilde de olsa kendini ifade edebilir ve yaşayacağı çevreye uyum sağlayabilir seviyede olduğunuzu tescilleyecek belge A1 sertifikası‘dır. Bu sertifikaya Almanca A1 sertifikası dil kursu ile %100 geçme garantisi sayesinde kolay ve hızlı şekilde elde edebilirsiniz. 2011 yılında Almanca a1 sertifika sahipliği yasası Avusturya için de şart koşulmuştur, lakin sonraki zamanlarda 2012 yılında bu yasa iptal edilmiştir. Halen bazı Türk vatandaşları için Avusturya, Almanya A1 sertifikası talep etmektedir. Almanca a1 sertifikası, Almanya ülkesinde oturma vizesi için gereken temel dil sayılan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin sahip olunduğuna dair belgeyi göstermektedir. Kurs bitiminde a1 sertifikası sınavına tabi tutulan öğrencilerimiz, Almanya oturum izni için gerekli belgeye sahip olmaktadırlar.

Almanca A1 Sertifikası

Tüm öğrencilerimizin Almanya’ya yerleşene kadar yanlarında olmaktayız, böylelikle hiçbir vatandaşımızın sorun yaşamadan oturum iznini aldıklarından emin oluyoruz. Almanca A1 sertifikası dil kursu bitiminde tabi tutulacağınız a1 sertifikası dil sınavından 100 puan üzerinden 60 puan almanız sizler için yeterli olacaktır. A1 Almanca sertifikası, Avrupa ülkelerinin birlikte belirledikleri dil yeterliliği seviyelerinde ilk sıradaki başlangıç seviyesidir. Dil yeterliliği seviyeleri a1, a2, b1, b2, c1, c2 şeklinde olmak üzere 6 seviyeden oluşmaktadır ve a1 sertifikası seviyesi bu yeterliliklerin ilk şartlarından istenen belgedir. A1 Almanca sertifikası sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın kesinlikle Almanca dil eğitimi almaları şart koşulmaktadır.

Dil yeterliliği seviyelerinin ilki olan Almanca A1 Sertifikası, Almanya’ya gidip yerleşmek için kesinlikle gerekli bir belgedir. Almanya ülkesinin, ülkemizde olan konsolosluklarına müracaat etmek için gittiğinizde sizlerden A1 sertifikası istemektedirler. Garantili olarak A1 sertifikası almak için Aktif Eğitim adı altında sunduğumuz kurs hizmetinden yararlanmanız Almanya’ya oturma izni için gerekli olan sertifikayı alabilirsiniz. Almanca A1 Sertifikası için sizleri kursumuzda, haftalar içerisinde hazırlıyoruz ve geçme garantili, bakanlık müfredatına uygun şekilde hazırlanmış sınava sokuyoruz. A1 Almanca sertifikası sınavında sizleri dört aşamaya tabi tutmaktayız, bu aşamalar şu şekildedir; Konuşma (Sprechen), Yazma (Schreiben), Dinleme (Hören) ve Okuma (Lesen) olarak belirlenmektedir.

Arapça Kursu