• (0224) 225 60 01
  • info@aktifegitim.com.tr
  • İletişim

Almanya vize etiket arşivi

Almanya aile birleşimi vizesi

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya aile birleşimi vizesi diğer vize çeşitlerine göre daha uzun bir oturum hakkı sağlanan vize türüdür. Kısa süreliğine kalmak için alınan vizelerden farklı olarak Almanya hükümeti tarafından oturma izni alınması için başvurulur. Birey Almanya’daki eşinin yanına veya daha reşit olmamış çocuklarının yanına kalıcı olarak gidecekse her iki durum için farklı istisnalar yapılabilir. Bu yüzden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, aile birleşimi için iki seçenek içinde ayrı prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir.

Almanya aile birleşimi vizesi için birey, Almanya hükümeti tarafından görevlendirilmiş olan konsolosluklara başvuru yapması gerekmektedir. Almanya hükümetinin Türkiye Cumhuriyetinde iki adet başkonsolosluk bürosu vardır bunlar İstanbul ve İzmir’dedir ve bir adet büyükelçilik vardır o ise Ankara ilimizdedir. Uzun süre oturma vizesi başvuruları bu saydığımız yerlerdeki görevlendirilmiş kişilere, ikamet yerinize bağlı olarak başvurulur.

Almanya Aile Birleşimi işlemleri için gereken belgeler şunlardır;

Almanya Cumhuriyetinin vize yetkililerince istenilen belgeler her yıl değişim göstermektedir. Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu için gerekli olan belgelerin aslını da yanınıza alarak fotokopilerini götürmeniz sizler için daha iyi olmaktadır. Belgelerin aslı olanları sizlere geri verecekleri için fotokopilerini yanınızda bulundurmanız tavsiye olunur.

Başvuru Formu
Biyometrik Fotoğraf (2 adet)
Evlenme Kayıt Belgesi Örneği
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Nüfus Kayıt Örneği (Tekmil Vukuatlı)
İkametgah Belgesi
Almanya’daki Eşin ikametgah belgesi
Almanya’da oturan kişilere ait kimlik bilgileri
Kişi Maaş Bordrosu
Sağlık Sigortası
Bireylerin Çocukları Hakkında Belgeler
Almanca A1 Sertifikası

Almanya aile birleşimi vizesi başvurusu yapacak olan kişinin veya kişilerin basit düzeyde Almanca bildiğine dair A1 Sertifikası almaları zorunludur. Bu belge Almanya hükümeti tarafından istenmektedir, sebebi ise kişinin çevreye daha kolay ve hızlı adapte olması içindir.

Bu belge sadece Almanya Konsolosluğu tarafından kabul edilen kurslardan alınmalıdır, Aktif Eğitim adı altında vermekte olduğumuz A1 Aile Birleşimi Kursumuz Almanya Konsolosluğu tarafından Onaylıdır. Aksi durumlarda başka yerlerden alınmış olan A1 sertifikası vize başvurularında kabul edilmemektedir. Bazı istisna durumlarda kişiden A1 Sertifikası talep edilmemektedir.

Almanya aile birleşimi vizesi ne kadar sürede hazır olur?

Almanya Aile Birleşimi sonuç süreci konsolosluklardaki çalışan personellerin inisiyatifinde olmaktadır, yoğunlukları veya tatil günleri de bu süreçte etki eden etkenlerdendir. Almanya Cumhuriyeti tarafına yapacağınız Aile Birleşimi başvurunuz ortalama olarak 3 ay çıkış süresi bulunmaktadır. Dediğimiz gibi bu süreç gerekli alanlarda uzama gösterebilir yada daha erken çıkış sağlayabilmektedir. Birey yapmış olduğu başvurusunu 3 ay geçtikten sonra sorgulama yapabilir. Fakat Almanya Konsolosluklarının 3 ay geçtikten sonra bireye bilgi verme gibi bir zorunluluğu bulunmamaktadır.

Almanya aile birleşimi vize başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Bu durum Almanya Aile Birleşimi Vizesine müracaat eden kişinin durumuna göre değişim gösterebilmektedir, net bir süre vermek mümkün değil. Genel olarak yapılan başvurular 3 ay sürecinde geçen süre içerisinde sonuç alınmaktadır, bazen bu süre kısalabilir veya uzayabilir. Bu belirttiğimiz süreç Almanya Konsolosluk ve Büyükelçiliklerde çalışmakta olan personellerin tatil günlerine göre uzayış gösterebilir.

Aile Birleşimi Vize Ücreti Ne Kadar?

Kişi yapmış olduğu Almanya aile birleştirme vizesi başvuru ücretini Almanya Konsolosluğunun belirtmiş olduğu ücreti yine Konsolosluğa Euro şeklinde olması şekliyle nakit bir şekilde ödeme gerçekleştirmesi gerekmektedir.